De honkballers van de Boston Red Sox hebben de stand in de World Series in de nacht van zondag op maandag op 2-2 gebracht door de St. Louis Cardinals met 4-2 te verslaan.

Een homerun van Jonny Gomes in de zesde inning bracht de beslissing in de vierde wedstrijd. Dankzij zijn rake klap liepen de Red Sox uit naar 4-1 in St. Louis, waar de stand aan het begin van de inning 1-1 was.

Gomes zou aanvankelijk niet eens spelen; hij verving op het laatste moment de geblesseerde Shane Victorino in de opstelling. "Toen ik bij dit team een contract kreeg, wilde ik dolgraag een kans krijgen. Ik heb mijn mogelijkheid vol trots gepakt. Dit was een sprookje voor mij vandaag", aldus Gomes.

Ortiz

Naast Gomes was ook David Ortiz op dreef. Hij kwam vier keer aan slag en bereikte ook vier keer het honk. Na de vijfde inning riep hij de ploeg bij elkaar in de dug-out en zette de boel op scherp.

"Ik heb de jongens alleen gezegd dat ze niet elke dag in de World Series spelen en dat ze er voor moesten gaan. We zijn een beter team dan dat we op dat moment lieten zien. De jongens moesten gaan spelen met hun hart."

De 21-jarige Nederlander Xander Bogaerts deed opnieuw mee bij de Red Sox.

De vijfde wedstrijd in de World Series wordt in de nacht van maandag op dinsdag afgewerkt, opnieuw in St. Louis.