Serena Williams heeft zondag voor de vierde keer in haar loopbaan de WTA Championships gewonnen. De als eerste geplaatste Amerikaanse was in de finale in Istanbul te sterk voor Na Li (4) uit China met 2-6, 6-3, 6-0.

Williams was in 2001, 2009 en 2012 al eens de beste bij het eindejaarstoernooi, waaraan de beste acht speelsters van de wereld deelnemen.

De nummer één van de wereld begon aarzelend aan de partij. Li kwam in de eerste set op 4-1 en gaf die voorsprong niet meer uit handen.

In het tweede bedrijf herstelde Williams zich. Ze snoepte snel de opslag af van haar tegenstander, die steeds meer fouten begon te maken. Li kwam nog wel terug tot 3-3, maar wist daarna geen game meer te pakken.

De 32-jarige Amerikaanse was dit jaar oppermachtig. Ze won 78 van haar 82 partijen en veroverde elf titels, waaronder die op Roland Garros en de US Open.

Li hield ondanks haar verlies een record over aan het toernooi. De Chinese staat maandag derde op de wereldranglijst en is daarmee de hoogst gerangschikte Aziatische ooit.