Sepp Blatter, de voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, wil teams waarvan de fans zich schuldig maken aan racistisch gedrag uit de competities weren.

Blatter heeft dit zaterdag gezegd in Londen, waar hij aanwezig was bij een galadiner ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de Engelse voetbalbond.

De opmerkingen van de FIFA-voorzitter waren een reactie op het gedrag van aanhangers van CSKA Moskou. Die gingen zich afgelopen woensdag in Moskou bij het Champions Leagueduel tegen Manchester City te buiten aan racistische uitingen jegens City-speler Yaya Touré.

De Europese voetbalbond, de UEFA, zal CSKA Moskou disciplinair straffen voor het gedrag van de fans, mogelijk door middel van het moeten spelen van een volgende wedstrijd zonder publiek. Maar die straf gaat Blatter niet ver genoeg.

"Wij moeten keihard optreden. We moeten teams uit de competities zetten of punten afnemen. Alleen op die manier kunnen we racisme en discriminatie bestrijden. Als we dat niet doen, gaat het van kwaad tot erger. We moeten het stoppen. We moeten de moed hebben om op te treden'', aldus Blatter.

Lees alles over voetbal op NUsport