Saint Louis Cardinals heeft zaterdag een 2-1 voorsprong genomen in de World Series. In eigen huis klopten de Cardinals Boston Red Sox met 5-4.

De winnende run kreeg Allen Craig in de negende inning op een presenteerblaadje nadat derdehonkman Will Middlebrooks hem had laten struikelen.

Saint Louis, dat het eerste duel in Boston nog dik verloor maar zich vervolgens revancheerde in de tweede wedstrijd, begon zaterdag goed aan de derde wedstrijd. Al in de eerste inning kwamen ze voor eigen publiek op 2-0 via runs van Matt Carpenter en Matt Holliday.

Xander Bogaerts bracht de Red Sox in de vijfde inning binnen een run van de Cardinals. De man van Aruba begon de wedstrijd op het derde honk, maar verhuisde naar korte stop toen Middlebrooks werd ingebracht in de zevende inning. Toen had Shane Victorino al voor de 2-2 gezorgd.

In die zevende inning scoorden Carpenter en Carlos Beltran en kwamen de Cardinals opnieuw twee runs voor. Na scores van Victorino en Jacob Ellsbury, die laatste op een slag van Bogaerts, was de stand in de achtste inning echter opnieuw gelijk: 4-4.

In de negende inning scoorden de Red Sox niet en een verlenging was dus alleen mogelijk als de Cardinals ook niet scoorden. Met een man uit werd Yadier Molina uitgetikt bij de thuisplaat. Een slechte aangooi naar Middlebrooks op het derde honk betekende echter dat Jay een vrije doortocht had.

De op de grond liggende Middlebrooks stak zijn benen omhoog toen Jay wilde passeren en de speler van Saint Louis struikelde. Toen Jay uiteindelijk bij de thuisplaat kwam was de bal daar al, maar de scheidsrechter gaf hem in en wees direct naar het derde honk waar de obstructie had plaatsgevonden.

Zondag wordt het vierde duel in de reeks ook in Saint Louis gespeeld. Maandag staat daar bovendien wedstrijd vijf op het programma.