Ajax neemt het zaterdagavond in de Arena zonder Ricardo van Rhijn op tegen RKC Waalwijk. De rechtsback is niet honderd procent fit en wordt vervangen door Lasse Schöne, normaal gesproken middenvelder.

Links achterin heeft Nicolai Boilesen zijn basisplaats weer terug. De Deen die bij het verloren duel met Celtic van dinsdag nog op de bank zat, speelt in plaats van Christian Poulsen.

Dat betekent dat Daley Blind door Frank de Boer wederom op het middenveld geposteerd wordt. Dat deed de verdediger vorige week tegen FC Twente ook tot tevredenheid van zijn coach.

Niklas Moisander ontbreekt nog steeds bij de Amsterdammers door een knieblessure. Daarom vormen Joël Veltman en Stefano Denswil in de defensie opnieuw het centrale duo.

De ontmoeting met RKC is voor Ajax de eerste in een serie van drie thuiswedstrijden. Dinsdag komen de amateurs van ASWH op bezoek voor de KNVB-beker en zaterdag moet Vitesse naar Amsterdam.

Ajax staat momenteel vierde in de eredivisie met een punt minder dan koploper FC Twente. RKC is na de winst van NEC op Heerenveen vrijdag de nieuwe hekkensluiter. De ploeg van coach Erwin Koeman, die na een schorsing weer op de bank zit, heeft slechts vijf punten uit tien duels.

Opstelling Ajax: Cillessen; Schöne, Veltman, Denswil, Boilesen; De Jong, Blind, Serero; Andersen, Sigthórsson, Fischer.