Willem II heeft vrijdagavond nagelaten om in ieder geval voor drie dagen koploper in de Jupiler League te worden. De Tilburgers hadden moeten winnen om bovenaan te komen, maar kwamen thuis tegen MVV Maastricht niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Willem II had in het eigen stadion wel het betere van het spel en kreeg ook de nodige kansen.

Dat beeld bleef de hele wedstrijd overeind, ook toen de thuisploeg met tien man verder moest nadat Robbie Haemhouts zijn tweede gele kaart kreeg in de 57e minuut. In blessuretijd raakte Willem II nog de lat.

Door de remise in Tilburg kon FC Eindhoven ook nog bovenaan komen, maar ook die Brabantse ploeg verzuimde dat. Thuis tegen Excelsior werd er een smadelijke 1-3 nederlaag geleden door de Eindhovenaren.

De gasten kwamen in de 23e minuut op voorsprong via Lars Hutten, maar een kwartier later bracht Jens van Son de stand weer in evenwicht. In de tweede helft brachten Kevin van Diermen en Jordan Botaka de eindstand op het scorebord.

FC Emmen klom dankzij de thuiszege op laagvlieger Almere City FC (2-1) naar de vierde plek op de ranglijst. Roland Bergkamp bracht de gastheren via treffers in de 47e en 51e minuut op 2-0. Vlak voor tijd deed Vincent Janssen wat terug, maar dat bleek te laat voor een stuntje in Drenthe.

Helmond Sport

Helmond Sport voorkwam ternauwernood een blamage bij hekkensluiter FC Oss (3-2). In de zevende minuut kwam FC Oss op voorsprong via Marko Maletic, maar een minuut later werd het al weer 1-1 via Stanley Elbers. Toch ging de thuisploeg nog met een voorsprong rusten, doordat Jorzolino Falkenstein in de 44e minuut de 2-1 maakte. 

Na rust bogen Davy Brouwers en wederom Elbers de achterstand alsnog om in de 3-2 winst. Joep van den Ouweland kreeg in de slotminuut nog rood bij Oss.

Doordat Willem II gelijk speelde kan FC Dordrecht maandag de koppositie verstevigen. De 'Schapenkoppen' gaan dan op bezoek bij Jong Ajax.