NEC heeft vrijdag voor het eerst in twintig wedstrijden weer eens overwinning geboekt in de eredivisie. De Nijmegenaren versloegen voor eigen publiek sc Heerenveen met 2-1.

Het was de eerste zege sinds 22 februari, toen NEC met 3-2 won bij Willem II.

Dankzij de zege doet de ploeg van Anton Janssen de laatste plaats in de eredivisie over aan RKC Waalwijk. NEC staat na elf wedstrijden op de zestiende plek met elf punten. Heerenveen vindt zichzelf terug in de middenmoot.

De Friezen startten redelijk aan het duel in Nijmegen, maar topschutter Alfred Finnbogason had niet zijn avond en miste twee kansen. De spits bij de tegenstander, Michael Higdon, was na een half uur wel trefzeker.

De Schot troefde Arnold Kruiswijk in de lucht af. Na rust wist Higdon wederom het net te vinden. Op aangeven van Sören Rieks tikte hij de bal bij de tweede paal binnen.

Heerenveen ging in de slotfase verwoed op zoek naar de aansluitingstreffer, maar wist nauwelijks kansen te creëren. Uit een schitterende vrije trap van invaller Hakim Ziyech kwamen de Friezen vijf minuten voor tijd toch weer terug in de wedstrijd.

Yanic Wildschut was vlak voor tijd nog dicht bij een treffer, maar Kalle Johnson keerde zijn inzet/

NEC, dat al vier keer eerder dit seizoen een voorsprong verspeelde in de slotfase, sleepte dit keer wel de overwinning over de streep.