FC Twente is zaterdag de eerste tegenstander van ADO Den Haag op het nieuwe kunstgrasveld in het Kyocera Stadion.

De koploper uit Enschede doet het goed op die ondergrond. De ploeg is zelfs al zeven jaar ongeslagen op kunstgras.

''Daar heb ik niet direct een verklaring voor'', zegt trainer Michel Jansen. ''Ik denk dat FC Twente altijd een ploeg heeft die daar goed op uit de voeten kan.''

In Den Haag ontbreken de geblesseerde doelmannen Sonny Stevens en Sander Boschker en middenvelder Wout Brama. ''De rest van de selectie is inzetbaar. We hebben prima kunnen werken deze week'', aldus Jansen vrijdag op de website van Twente.

ADO ging vorige week met 6-1 onderuit tegen PEC Zwolle. Desondanks vindt Jansen dat de tegenstander niet onderschat mag worden. ''Als je die wedstrijd goed bekijkt, was het de wereld op zijn kop. Ze creëren zelf veel kansen, alleen die werden niet benut. Het niveauverschil was in die wedstrijd niet zo groot als de uitslag doet vermoeden.''

Coutinho

De thuisploeg treedt tegen de Tukkers 'gewoon' aan met Gino Coutinho onder de lat. De keeper brak tegen PEC Zwolle zijn neus. Hij heeft een speciaal kapje gekregen om zijn neus te beschermen, maar zal daar waarschijnlijk geen gebruik van maken. De doelman vindt het kapje te belemmerend.

Trainer Maurice Steijn moet het wel stellen zonder Robert Zwinkels (niet wedstrijdfit) en de geblesseerden Mitchell Schet (buik), Kevin Jansen (knie), Vito Wormgoor (knie) en Gianni Zuiverloon (kuit).