Niklas Moisander ontbreekt in de selectie van Ajax voor het duel met RKC Waalwijk van zaterdag. De Finse verdediger is nog niet fit.

Moisander miste ook al de wedstrijden tegen FC Twente en Celtic. Hij kampt met een knieblessure die maar langzaam geneest.

"Het duurt langer dan verwacht, we gaan hem nog eens checken", zei coach Frank de Boer over de situatie van Moisander.

De afgelopen twee wedstrijden werd de oud-speler van AZ vervangen door Joël Veltman. Vermoedelijk is dat tegen RKC opnieuw het geval.

Ajax moet het in de Arena ook zonder de eveneens geblesseerde Lesly de Sa stellen. De buitenspeler, die volgens De Boer 'stijve spiertjes' heeft, wordt in de wedstrijdselectie vervangen door Tobias Sana.

Doelman Jasper Cillessen haakte vrijdag tijdens de afsluitende training voortijdig af omdat hij zich grieperig voelde. De Boer verwacht echter dat hij gewoon kan meedoen tegen RKC.

Lerin Duarte ontbreekt nog vanwege zijn enkelblessure. "Zelf heb ik die ook tot twee keer toe gehad en een keer miste ik daardoor het EK van 1996. Je moet er heel voorzichtig mee zijn."

Optimistisch

Na tien speelrondes heeft Ajax achttien punten verzameld. De Amsterdammers staan vierde, op slechts één punt van koploper FC Twente.

"We hebben thuis betere resultaten dan uit, dat stemt optimistisch voor morgen. Maar we moeten er keihard voor werken", aldus De Boer.

Volgens wedkantoor Unibet is Ajax huizenhoog favoriet tegen RKC Waalwijk.