Johnny Hoogerland rijdt volgend jaar voor de Italiaanse Pro-Continentale formatie Androni-Giocattoli.

De dertigjarige Zeeuw reed sinds 2009 voor Vacansoleil-DCM, de ploeg die ophoudt te bestaan. Hij was met meerdere ploegen in gesprek, maar een akkoord liet lang op zich wachten.

"Ik was af en toe zó gefrustreerd', zegt Hoogerland tegen het AD. "Omdat mijn geduld opraakte, maar ook door berichten in de media dat ik teveel geld zou vragen. Ik hoef niet de hoofdprijs, ik wil fietsen."

Wegkapitein

Met Androni-Giocattoli heeft Hoogerland nu gekozen voor een ploeg die uitkomt in de Pro Continental Tour, het niveau onder de World Tour. Dat betekent dat het team voor deelname aan koersen uit de World Tour afhankelijk is van een wildcard.

Hoogerland wist na één gesprek met Gianni Savio, de manager van Androni, al dat het goed zou komen. "Savio heeft geen hocuspocusaanbiedingen en rare beloftes gedaan: hij heeft me gewoon gezegd waar het op stond. Daar houd ik wel van. Hij wil me hebben in de rol van wegkapitein."

"Bovendien koers ik graag in Italië en de manier van koersen van Androni past bij me: altijd aanvallend."

Strijdlust

Savio is op zijn beurt blij met de komst van de regerend Nederlands kampioen. "Hoogerland is het typische voorbeeld van een renner die altijd strijdlust toont en zich in de ontsnappingen waagt. Bij ons gaat hij zich thuis voelen en mooie dingen laten zien", aldus de Italiaan tegen De Telegraaf.

De nieuwe ploeg van Hoogerland is al zeker van een uitnodiging voor de Giro d’Italia na de tweede plaats in het zogeheten Coppa Italia-klassement.

De bekendste renners van Androni-​Giocattoli zijn Franco Pellizotti en Emanuele Sella. Volgend jaar rijdt Pellizotti voor Astana.

Lees ook: Sombere toekomst dreigt voor talenten Vacansoleil