De Grand Prix van India wordt zondag gewoon verreden. Het hooggerechtshof in India zal een verzoekschrift waarin wordt opgeroepen de race niet meer te houden niet zoals eerst werd gemeld al vrijdag behandelen.

Dat melden lokale media. De activisten achter het verzoekschrift wilden dat de Grand Prix zou worden geschrapt omdat de organisatie nog geen belasting zou hebben betaald over het evenement van vorig jaar.

Vicky Chandhok, de voorzitter van de motorsportfederatie in India, zei donderdag al dat een afgelasting zeer onwaarschijnlijk is.

"Je vindt hier in dit land wel vaker eigenaardige personen die sportevenementen willen tegenhouden, of het nu cricket is of Formule 1. We zijn ’s werelds grootste democratie en iedereen kan naar de rechter stappen."

Onzeker

De toekomst van de Grand Prix van India is sowieso al onzeker. De race staat niet op de kalender voor 2014. 

De organisatie probeert een datum te vinden voor een terugkeer in 2015. Bernie Ecclestone, de commerciële baas van de Formule 1, ziet de Grand Prix het liefst verhuizen naar maart of april.

Sebastian Vettel kan zondag zijn vierde wereldtitel veroveren als hij bij de eerste vijf eindigt. De Duitser van Red Bull Racing heeft met nog vier races te gaan een voorsprong van liefst negentig punten op eerste achtervolger Fernando Alonso.