KERKRADE - Roda JC praat dinsdagavond in het Parkstad Limburg Stadion de supporters bij over de fusieplannen met Fortuna Sittard en MVV. Voorzitter Theo Pickée en bestuurslid technische zaken Nol Hendriks zullen vanaf de grasmat de fans op de tribunes te woord staan. De politie heeft aangedrongen op deze opzet omdat het veiliger is voor de bestuursleden.
Roda JC
Fortuna

Een groep van circa honderd boze supporters bedreigde voorzitter Pickée maandagavond bij zijn woonhuis. Pickée riep de hulp van de politie in, maar die hoefde niet in te grijpen. "Ik ben zelf met de supporters gaan praten, ze zijn na een half uur weer vertrokken. Ik heb mij niet in gevaar gevoeld, mijn vrouw wel", aldus Pickée.

Redding

De besturen van de drie betaald voetbalorganisaties in Limburg zijn na zes jaar weer in gesprek over mogelijke samenwerking. Roda JC is een gezonde club, Fortuna staat op het punt van degraderen en heeft financiële zorgen en MVV werd onlangs door gemeente Maastricht gered van een faillissement.

Roda verwacht dinsdagavond een grote toeloop van supporters, die helemaal niet blij zijn met de gang van zaken. Het steekt ze vooral dat de clubs tot nog toe in het geheim met elkaar hebben gesproken. Ook bij Fortuna en MVV hebben de supporters laten weten geen heil in de komst van FC Limburg te zien.

/SPORTGeheime ontmoeting over fusieplan Roda, Fortuna en MVV