PSV heeft donderdagavond één punt overgehouden aan een troosteloze wedstrijd tegen Dinamo Zagreb voor de Europa League (0-0).

Het duel vond in een triest decor plaats. Door een UEFA-straf na incidenten met de fanatieke aanhang van Dinamo Zagreb moest de wedstrijd achter gesloten deuren worden afgewerkt.

Beide ploegen pasten zich moeiteloos aan de sfeerloze ambiance aan. Het duel was het aankijken over het algemeen nauwelijks waard.

PSV had met de aftrap meteen een record te pakken. De Eindhovense ploeg begon in Kroatië aan de 39e wedstrijd op het tweede Europese niveau. Daarmee is PSV momenteel de club met het meeste aantal duels in de nog jonge Europa League.

PSV-trainer Phillip Cocu klaagde zondag in Groningen (1-0 verlies) over een gebrek aan rendement in aanvallend opzicht. Mede daarom kreeg Jürgen Locadia in Kroatië de voorkeur boven centrumspits Tim Matvaz, die in de Euroborg zwak en lusteloos speelde.

"Jürgen maakt op de training een goede en scherpe indruk'', legde Cocu voor het begin van het duel uit. "Hij mag het nu in de wedstrijd laten zien.''

Gevaarlijk

Locadia was evenwel amper gevaarlijk. Ook Florian Jozefzoon, de vervanger van de geblesseerde Zakaria Bakkali, en Memphis Depay konden zich voorin niet onderscheiden.

Van Ola Toivonen ging nog de meeste dreiging uit. De Zweedse middenvelder dook voor de rust twee keer kansrijk op in het Kroatische strafschopgebied, maar kwam in beide gevallen net niet tot een serieuze doelpoging.

Het defensieve Dinamo Zagreb, dat nog puntloos was, loerde voornamelijk op de counter. Na ruim een half uur was Soudani uit zo'n sporadische tegenstoot dicht bij de openingstreffer. Doelman Przemyslaw Tyton greep evenwel sterk in.

Na de rust bleef armoe troef in het akelig lege Maksimir-stadion. Aan beide kanten ging er in de eindfase van de aanvalsopbouw te veel fout om tot grote kansen te komen. De doelpuntloze remise was daardoor niet meer dan logisch.

In het andere duel in groep B won Ludogorets ook haar derde duel. Tsjornomorets werd dankzij een doelpunt van Hristo Zlatinski met 0-1 verslagen. Ludogorets gaat met negen punten aan de leiding in de groep. PSV volgt met vier punten, met Tsjornomorets op drie punten en Dinamo Zagreb op één punt.