Felipe Massa rijdt volgend seizoen mogelijk voor Williams. De Braziliaan heeft bevestigd dat hij in gesprek is met de Formule 1-renstal.

Massa liet vorige maand weten Ferrari te zullen verlaten. Zijn plaats wordt ingenomen door Kimi Räikkönen. De Fin komt over van Lotus. Massa zou bij Williams een grote kanshebber voor een stoeltje zijn vanwege zijn ervaring en commerciële voordelen die hij zou kunnen opleveren.

De 32-jarige Massa weigert vooralsnog om over zijn toekomst te praten, maar laat wel weten dat Williams één van de teams is waarmee hij in gesprek is. "Ik praat met een aantal teams, waaronder Williams, maar ik heb op dit moment niets te zeggen. Soms hoor je zoveel dingen over jezelf en op het juiste moment zal ik daarop reageren", laat hij aan Autosport weten.

Massa heeft er naar eigen zeggen vertrouwen in dat hij een goede stap kan zetten, maar benadrukte dat hij niet geïnteresseerd is om voor een klein team te racen. "Ik wil naar een team dat de mogelijkheden heeft om een goede auto te bouwen en ik hoop dat ik deze kan vinden." Williams verzamelde dit seizoen pas één punt.

De Braziliaan rijdt sinds 2006 voor Ferrari en greep in 2008 maar net naast de wereldtitel. Massa moest destijds de titel aan Lewis Hamilton laten. Hij werd eerder al in verband gebracht met Lotus en McLaren.