Hockeyer Teun de Nooijer maakt een tijdelijke rentree. De 37-jarige recordinternational komt begin volgend seizoen uit in de lucratieve Hockey India League.

"Het zal moeten blijken of ik het nog kan", aldus De Nooijer in het AD.

De Hockey India League (HIL) beleeft van 23 januari tot 23 februari zijn tweede editie. "Een maand hockeyen, dat is lekker overzichtelijk en goed te combineren met mijn werk", zegt De Nooijer, die net als tijdens de vorige editie gaat spelen voor Uttar Pradesh Wizards.

De Nooijer zette eerder dit jaar een punt achter zijn loopbaan; op 23 juni speelde hij zijn afscheidswedstrijd.

"Ze willen graag dat ik kom en ik vind het mooi om mijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van het hockey in India. De eerste HIL was een groot succes en heeft het hockey in India een enorme boost gegeven. Er is in die maand een recordaantal hockeysticks verkocht. De populariteit van de sport is flink gestegen."

Rol

De Nooijer denkt wel dat zijn rol bij de Wizards, dat onder leiding staat van oud-bondscoach Roelant Oltmans, anders wordt.

"Ik zal me iets meer bezighouden met de ontwikkeling van de Indiase spelers. Het overbrengen van mijn ervaring wordt belangrijker."