De honkballers van de Boston Red Sox hebben in de nacht van woensdag op donderdag de eerste wedstrijd in de World Series tegen de St. Louis Cardinals met liefst 8-1 gewonnen.

Bij de Red Sox, die op het eigen Fenway Park aantraden, maakte de Nederlander Xander Bogaerts zijn opwachting. Met een opofferingsslag had de 21-jarige Bogaerts een groot aandeel in het achtste punt van de Red Sox.

Al na twee innings koesterde de formatie uit Boston een 5-0 voorsprong, dankzij onder meer een rake klap van Mike Napoli en enkele fouten van Cardinals' korte stop Pete Kozma. Pitcher Jon Lester van de Red Sox was bovendien zeer dominant.

Het had niet veel gescheeld of de Cardinals hadden na de tweede inning een nog grotere achterstand gehad. Met alle honken bezet sloeg David 'Big Papi' Ortiz de bal praktisch het veld uit.

Carlos Beltran strekte zich echter nog over de muur van de 'bullpen' (de ruimte waar pitchers zich opwarmen) om daar de bal te vangen. Het leverde de vedette van de Cardinals echter wel een ribblessure op.

Eer gered

In de slotfase liep de thuisploeg nog uit naar een 8-0 voorsprong, waarna Matt Holliday met een homerun iets terugdeed voor de Cardinals.

De tweede wedstrijd in de World Series wordt in de nacht van donderdag op vrijdag afgewerkt, opnieuw in Boston.

De Red Sox hebben nu negen wedstrijden op rij gewonnen in de World Series, een reeks die begon in 2004. Het record van veertien zeges achter elkaar is in handen van de New York Yankees.