Ligtlee pakt zilver op sprint bij EK baanwielrennen

Elis Ligtlee heeft zaterdagavond zilver gepakt op de sprint tijdens het Europees kampioenschap baanwielrennen in Apeldoorn. De negentienjarige Nederlandse verloor in de finale in twee heats van Kristina Vogel uit Duitsland, maar boekte daarmee wel haar eerste succes bij de elite.

Ligtlee maakte in de kwalificatie al direct indruk door de beste tijd te klokken en vervolgens met speels gemak door de volgende ronden te komen.

Het was voor Nederland de derde medaille op dit EK in Apeldoorn, na vrijdag goud voor Kirsten Wild op de puntenkoers en brons voor de de achtervolgingsploeg bij de mannen. Bij de mannen werd sprinter Hugo Haak zaterdag vijfde.

Ligtlee kon goed leven met zilver, zo vertelde ze na afloop van haar wedstrijd. ''Natuurlijk wil je graag goud winnen voor eigen publiek in Apeldoorn, maar de tank was in de finale eigenlijk aardig leeg. Vooraf had ik absoluut voor dit resultaat getekend."

"Het liep vandaag zo geweldig, elke aanzet was raak en ik stond echt te kijken van mijn vorm. Ik ben iemand die altijd iets meer kan in een wedstrijd, maar hier heb ik mezelf ook weten te verbazen. Ik denk dat ik later pas besef wie ik hier allemaal heb verslagen."

Kirsten Wild sloot de zaterdag af met de leidende positie op het omnium, na drie van de zes onderdelen. De laatste drie onderdelen worden zondag afgewerkt.

Tip de redactie