Vitesse neemt op valreep drie punten mee uit Heerenveen

Vitesse heeft aan het uitduel met sc Heerenveen drie punten overgehouden. In een meer boeiende dan goede wedstrijd werd het 3-2 voor de gasten.

Heerenveen verspeelde een voorsprong van 2-0. De winnende treffer van Patrick van Aanholt viel pas in blessuretijd.

Aanvankelijk leek het een wedstrijd te worden waar niet lang over nagepraat zou worden. Beide ploegen hadden moeite met de grasmat, die door de regen op sommige plaatsen spekglad was geworden.

Met name de handige, maar lichte aanvallers Renato Ibarra en Lucas Piazon van Vitesse hadden moeite te blijven staan. De 'zwaardere' verdedigers van Heerenveen zoals Mitchell Dijks en Kenneth Otigba waren hen keer op keer de baas.

Het Friese publiek werd dan ook niet verwend in de eerste veertig minuten, maar kon daarna toch juichen. Uit het niets maakte - wie anders dan - Alfred Finnbogason de 1-0 uit een slim genomen hoekschop door Rajiv van La Parra. De voorsprong kon nauwelijks verdiend worden genoemd. Toch werd de marge vlak na rust al vergroot toen Otigba een hoekschop geheel vrijstaand achter keeper Piet Velthuizen mocht koppen: 2-0.

Inmiddels was het droog geworden in Heerenveen en daar bleken beide ploegen baat bij te hebben, Vitesse uiteindelijk het meest. Het mondde in de 55e minuut uit in de aansluitingstreffer van Piazon, op aangeven van Mike Havenaar. Vlak daarna was het al bijna gelijk toen aanvoerder Guram Kashia op de paal kopte.

Slotoffensief

Invaller Yanic Wildschut had de wedstrijd daarna voor Heerenveen op slot moeten gooien, maar na een lange dribbel ontbeerde hij de kracht en precisie voor de 3-1. Met nog twintig minuten op de klok had Finnbogason zijn tweede van de avond op de schoen, maar zijn stiftje werd nog net voor de lijn weggeschoten.

Twee minuten later viel de 2-2 alsnog binnen. Een vrije trap van Piazon werd door niemand aangeraakt en belandde pardoes achter doelman Kristoffer Nordfeldt. Dat bleek het sein voor Heerenveen nog een tandje bij te schakelen. Het leverde twee behoorlijke kansen op voor Finnbogason, maar de IJslander miste.

In de slotfase kreeg Heerenveen nog enkele riante mogelijkheden, maar ook die bleven onbenut. Aan de andere kant van het veld verscheen uit het niets ineens Piazon vrij in het strafschopgebied. Hij bediende Van Aanholt. De verdediger haalde hard uit en bezegelde het lot over de thuisploeg.

Lees meer over:
Tip de redactie