Haase ten koste van Tsonga naar eindstrijd in Wenen

Robin Haase heeft in de halve finale van het ATP-toernooi in Wenen voor een verrassing gezorgd. De Hagenaar won met 7-5, 7-6 van nummer acht van de wereld Jo-Wilfried Tsonga. In de eindstrijd wacht zondag Tommy Haas uit Duitsland.

Haase bleek zaterdag prima opgewassen tegen Tsonga, de nummer één van de plaatsingslijst. De Nederlander pakte dan ook als eerste een break in de zevende game, maar liet de Fransman direct weer langszij komen.

Op 5-4 voor Tsonga had Haase vervolgens grote moeite om in de wedstrijd te blijven. Hij werkte echter vijf setpunten weg en sloeg vervolgens op de opslag van Tsonga toe. Op eigen opslag kwam hij daarna niet meer in de problemen.

In de tweede set leek Haase steeds beter te gaan spelen. Zijn opslag liep beter en daardoor zette hij Tsonga makkelijker onder druk. In de zevende game leidde dat tot een break, maar toen Haase voor de wedstrijd serveerde ging het mis. In de tiebreak viel het wel goed voor Haase. Hij benutte zijn tweede matchpunt.

Haas (2) bereikte eerder al de eindstrijd door Lukas Rosol (8) uit Tsjechië te kloppen. Het werd 6-3, 4-6, 7-6 voor de Duitse routinier.

NUwerk

Tip de redactie