AS Roma blijft zonder puntenverlies na zege op Napoli

AS Roma heeft vrijdagavond de topper in de Serie A tegen Napoli gewonnen met 2-0. Beide doelpunten kwamen op naam van Miralem Pjanic, die eerder deze week een WK-ticket bemachtigde met Bosnië-Herzegovina. 

Kevin Strootman speelde, onder toeziend oog van Diego Armando Maradona, andermaal een belangrijke rol op het Romeinse middenveld.

Bij rust leidde Roma met 1-0 door een treffer in blessuretijd. Dat was op dat moment tegen de verhouding in. De thuisclub was op dat moment aanvalsleider Francesco Totti al kwijtgeraakt. De routinier (37) liep na ruim een half uur een hamstringblessure op in het rechterbeen.

Paolo Cannavaro van Napoli kreeg na zeventig minuten rood. 

Door de achtste zege op rij heeft Roma nu vijf punten meer dan Napoli: 24 om negentien. Ook het doelsaldo van de 'Giallorossi' is imponerend; 22-1. 

De Italiaanse titelverdediger Juventus, ook op negentien, krijgt nog de kans de tweede plaats over te nemen.

Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen is in elk geval voor even koploper in de Bundesliga. Dat was te danken aan de zege in de uitwedstrijd tegen 1899 Hoffenheim. Na negentig minuten stond er 1-2 op het scorebord van de Rhein-Neckar-Arena.

Sidney Sam maakte de openingstreffer na een klein halfuur. Stefan Kiessling zorgde twintig minuten voor tijd voor de beslissing, met een 'spookdoelpunt' dat om doellijntechnologie schreeuwt; hij kopte de bal na een voorzet van Gonzalo Castro naast, maar via een gat in het zijnet rolde de bal toch in het doel. Scheidsrechter Felix Brych wees prompt naar het midden en bleef bij zijn besluit.

Hoffenheim liet na afloop van de wedstrijd direct al weten protest aan te tekenen tegen de ongeldige goal van Leverkusen.

De goal van Sven Schipplock kwam te laat om Hoffenheim nog veel hoop te geven op gelijkspel. Leverkusen kwam door de winst op 22 punten, twee meer dan Bayern München. De titelverdediger heeft nog wel een duel te goed. Ook Borussia Dortmund kan de tweede plaats, op doelsaldo, heroveren.

Anderlecht

De 'jonkies' van Anderlecht hebben trainer John van den Brom uit de wind gezet, in elk geval voor even. De Brusselse ploeg won de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Bergen met 2-0. De broodnodige zege nam de ergste druk op de Nederlandse coach weg. Over het vertoonde spel kon hij echter moeilijk tevreden zijn.

Van den Brom stelde onder anderen de jonge Congolees Chancel Mbemba en Luka Milivojevic op en bracht de gemiddelde leeftijd van zijn ploeg terug tot 21,25 jaar. Hij kreeg geen spijt van dat besluit, al baarde vooral de beginfase hem wel zorgen.

Anderlecht ging allengs wel wat beter spelen en onderstreepte dat nog voor rust door treffers van de Serviër Aleksandar Mitrovic, terug in de spits, en rechtsback Mbemba. Bram Nuytinck, met zijn 23 jaar een van de ouderen vrijdag, speelde de hele wedstrijd. Demy de Zeeuw bleef op de bank.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie