Koploper Dordrecht profiteert van misstap Sparta

FC Dordrecht is steviger aan kop gekomen in de Jupiler League. De ploeg won aan de eigen Krommedijk met 4-2 van FC Emmen en zag concurrent Sparta met 1-1 gelijkspelen tegen MVV. 

De zege van Dordrecht was knap te noemen, omdat de ploeg al na zeven minuten met een man minder stond na rood voor Josimar Lima. Shkodran Metaj zette Emmen vervolgens uit de toegekende strafschop op 0-1.

Dordrecht trok de scheve situatie nog voor rust recht. Eerst maakte Paul Gladon de 1-1, waarna Rihairo Meulens de thuisploeg op 2-1 bracht. Giovanni Korte maakte in de tweede helft de 3-1 en 4-1. Frank Olijve zorgde in de negentigste minuut nog voor de 4-2.

In Maastricht zorgde Sven Braken voor de 1-0, maar in blessuretijd bepaald Steef Nieuwendaal de eindstand op 1-1.

FC Eindhoven is mede daardoor na dertien wedstrijden de nieuwe nummer twee. De Brabantse ploeg had in Flevoland geen enkele moeite met Almere City: 0-4. Donny de Groot maakte twee doelpunten voor Eindhoven, dat in de rangschikking twee punten achterstand heeft op Dordrecht. Almere beëindigde het duel met tien man, na rood voor Fabian Serrarens.

Onderin deed FC Den Bosch een prima zaak door met 3-2 te winnen van middenmoter Excelsior. Alexander Mols maakte alle Bossche doelpunten. De duels tussen Helmond Sport en Jong PSV (1-1) en Telstar en Fortuna Sittard (0-0) eindigden in een gelijkspel.

Tip de redactie