Wild pakt Europese titel op puntenkoers

Kirsten Wild is vrijdag in Apeldoorn Europees kampioene op de puntenkoers geworden. Op het EK baanwielrennen pakte de Twentse vijftien punten.

Daarmee bleef ze de Britse Dani King en de Spaanse Leire Olaberria voor. Roxane Knetemann ging in de slotfase onderuit. 

Hoewel in het EK-reglement stond dat het op dit onderdeel niet om een officiële titelstrijd ging maar om een 'UCI klasse-1 wedstrijd', werd Wild tot haar verbazing door de verantwoordelijke federatie UEC wel degelijk gehuldigd als Europees kampioene.

Achtervolging

De Nederlandse achtervolgingsploeg heeft op de eerste dag brons veroverd. 

Jenning Huizenga, Tim Veldt, Roy Eefting en Dion Beukeboom bleven vrijdag in het Omnisportcentrum van Apeldoorn de Spanjaarden nipt voor.

In de kwalificatie had het Oranjekwartet eveneens de derde tijd gerealiseerd. De Britten wonnen deze titelstrijd ten koste van de Russen. Ook bij de vrouwen - waar Nederland niet meedeed - ging het goud naar Groot-Brittannië.

Teamsprint

Op de teamsprint verloren Elis Ligtlee en Shanne Braspennincx in de strijd om brons ook al van Britse concurrentes. Duitsland moest genoegen nemen met het zilver na een nederlaag tegen Rusland.

De Nederlandse mannen bleven op dit onderdeel steken op een zevende plaats in de kwalificatie. De Duitse teamsprinters troefden in de finale Frankrijk af. Rusland won het brons.

Wild: 'Dit is een heel fijne opsteker voor het omnium'

NUwerk

Tip de redactie