Moyes twijfelt over inzetbaarheid Van Persie

David Moyes heeft twijfels over de inzetbaarheid van Robin van Persie in de thuiswedstrijd van Manchester United tegen Southampton.

De 'Mancunians', die de teleurstellende negende plaats bezetten, ontvangen zaterdag de verrassende nummer vier van de Premier League op Old Trafford. De Schotse manager hoopt dat hij dan kan beschikken over zijn Nederlandse spits.

Van Persie liet zich dinsdag in de rust van het treffen tussen Oranje en Turkije (0-2 winst) vervangen en is niet okselfris teruggekeerd bij zijn Engelse werkgever.

"We hebben te maken met een paar spelers die niet helemaal fit teruggekeerd zijn, maar we hebben de meeste zorgen over Robin van Persie", zegt de van Everton overgekomen oefenmeester op de clubsite van Manchester United.

Moyes toont zich bezorgd over de fysieke gesteldheid van de Rotterdammer. "Hij heeft een tik op zijn kuiten gekregen en hij had ook nog wat last van zijn tenen. We zullen zien hoe hij er zaterdag aan toe is."

Record

Dat zijn pupil naast captain naast captain nu ook topscorer aller tijden van het Nederlands elftal is, is de Schot eveneens niet ontgaan. "Het is een ongelooflijke prestatie", zegt de manager over de drie goals van Van Persie tegen Hongarije (8-1).

De voormalig Feyenooorder heeft nu 41 interlanddoelpunten achter zijn naam staan, eentje meer dan Patrick Kluivert. "Ik denk dat hij er nog veel meer wil maken en dan bij voorkeur op het WK. Er zijn door de jaren heen geweldige Nederlandse spitsen geweest, dus het is heel speciaal voor hem om die lijst aan te voeren."

Lees al het voetbalnieuws op NUsport

Tip de redactie