Haase bereikt laatste vier in Wenen

Robin Haase heeft vrijdag de halve finale bereikt van het ATP-toernooi van Wenen.

De Hagenaar was in drie sets te sterk voor de als derde geplaatste Italiaan Fabio Fognini: 6-7 (4), 6-1 en 6-1.

Haase en Fognini slaagden er in de openingsset niet in om een break te plaatsen, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. Daarin bleek de Italiaan net iets sterker: 7-4.

Acht onnodige fouten van Fognini in de eerste vier games van het tweede bedrijf zorgden ervoor dat Haase snel op een 4-0 voorsprong kwam. Binnen zestien minuten kon de Nederlander de stand op 1-1 in sets brengen.

In de derde set bleef Haase duidelijk de overhand houden. Fognini, nummer 17 van de wereld, was zijn vorm van de eerste set volledig kwijt en wist nog maar één game te winnen. Na een kleine anderhalf uur benutte de Hagenaar zijn eerste matchpoint.

De sterk serverende Haase stond in het gehele duel geen enkel breekpunt toe. Hij speelt zaterdag in de halve finale tegen de als eerste geplaatste Fransman Jo-Wilfried Tsonga. De Fransman had drie sets nodig om zich de thuisspelende Dominic Thiem af te schudden: 6-4, 3-6, 7-6.

In de andere halve eindstrijd staan Lukas Rosol en Tommy Haas tegenover elkaar. Rosol versloeg de Belgische qualifier Ruben Bemelmans met 6-3, 1-6, 6-3. Haas voorkwam een Tsjechische halve finale door Radek Stepanek met 7-6, 6-3 te kloppen. 

Kitzbühel

Het is de vierde keer dat Haase de laatste vier bereikt op Oostenrijkse bodem. In 2011 en 2012 won hij het ATP-toernooi van Kitzbühel, dit jaar strandde hij er in de halve finale.

Tip de redactie