LIBEREC - Roda JC heeft zaterdag zijn eerste wedstrijd in dederde ronde van de Intertoto Cup verloren van Slovan Liberec. Hetwerd in Tsjechië 1-0 door een doelpunt van Petr Papousek in detwintigste minuut. De spelbepalende middenvelder schoot raak uiteen vrije trap.

De Limburgers gaven aardig partij en waren een aantal kerendicht bij de gelijkmaker. Een kopbal van Cristiano voor rust mistemaar net doel. In het laatste kwartier maakte Roda tot drie keertoe aanspraak op de 1-1. Koné raakte de onderkant van de lat.Brouwers, die in de eerste helft als enige geel kreeg, had geengeluk en Vicelich, ingevallen voor Sergio, zag zijn inzet knapgered door de Tsjechische doelman.

Volgende week zaterdag is de tweede wedstrijd in Kerkrade. Alsde Limburgers de derde ronde overleven, dan spelen ze in de halvefinales tegen het Franse FC Nantes of het Ierse Cork City, dat inde tweede ronde NEC versloeg. Deze duels zijn op woensdag 28 julien woensdag 4 augustus. Een mogelijke opponent in de finale (10 en augustus) kan Schalke 04 worden. Drie clubs kunnen via deIntertoto Cup verder in de UEFA-beker.