Ajax ook zonder Moisander tegen FC Twente

Niklas Moisander zit niet in de selectie van Ajax voor de topper tegen FC Twente van zaterdagavond.

De Finse verdediger is nog niet volledig fit nadat hij begin oktober een knieblessure opliep tijdens het duel in de Champions League met AC Milan (1-1).

''Hij heeft vandaag voor het eerst weer honderd procent meegetraind, maar zal er niet bij zijn tegen Twente. Ook met het oog op Celtic'', zei coach Frank de Boer over Moisander.

De Boer liet tijdens de persconferentie weten dat Joël Veltman of Mike van der Hoorn als vervanger fungeert. Over zijn opstelling wilde De Boer verder niks prijsgeven.

Donderdag werd al duidelijk dat Lerin Duarte het treffen in Enschede zal moeten missen vanwege een enkelblessure. Ook het duel met Celtic haalt de middenvelder niet.

Siem de Jong, die een kleine twee weken geleden tegen FC Utrecht uit voorzorg werd gewisseld vanwege hamstringklachten, zit wel in de selectie.

FC Twente bezet na negen speelrondes met achttien punten de eerste plaats, Ajax staat derde met zeventien punten.

FC Twente

FC Twente wil zich zaterdagavond in de topper tegen Ajax laten zien. Trainer Michel Jansen van de koploper uit Enschede spreekt van een mooie graadmeter. ''In deze thuiswedstrijd kunnen we laten zien dat we willen voetballen tegen Ajax'', zei de coach vrijdag op de website van Twente.

Jansen heeft in de eigen Veste een grotendeels fitte groep. Alleen de al langer afwezige Wout Brama, Sonny Stevens en Sander Boschker ontbreken. Dico Koppers kan gewoon tegen zijn oude club spelen. De linksback haakte vorige week bij Jong Oranje af met een kniekwetsuur, maar heeft de training weer hervat.

De wedstrijd wordt volgens Jansen een ijkmoment. ''We zijn negen wedstrijden op weg in de competitie en spelen tegen een club die ook bovenin meedoet. Dan is het ook nog Ajax. Het feit dat we in een vol stadion spelen, met alle media-aandacht eromheen, maakt dat dit een grote wedstrijd is." 

"Ajax wil net als wij de bal hebben en is gretig in de omschakeling. Net als FC Twente wil Ajax domineren in balbezit en mooi voetbal spelen.''

De Boer ziet duel met Twente als meetmoment

Tip de redactie