Wüst slaat World Cups in Astana en Berlijn over

Ireen Wüst heeft besloten om in het huidige olympische seizoen niet deel te nemen aan de derde en de vierde wereldbekerwedstrijd. De kopvrouw van TVM reist daardoor niet af naar Astana (Kazachstan) en Berlijn.

Door Nando Boers

Wüst kiest ervoor om na de wereldbekercyclus in Noord-Amerika (Calgary en Salt Lake City, halverwege november) een rustperiode in te bouwen.

"Door de ervaringen van vorig jaar heb ik het vertrouwen dat het goed is", zegt ze in een interview met NUsport.

"De tweede helft van het seizoen telt pas. Dat geeft mij veel rust en daardoor kon ik die knoop makkelijk doorhakken om die World Cups te laten schieten. Voor mij is dit een teken van vooruitgang. Voor mij is dit de beste route naar Sotsji."

De route naar de Winterspelen van 2014 loopt via het olympisch kwalificatietoernooi dat eind december in Thialf wordt georganiseerd. Dit wordt het belangrijkste meetpunt op weg naar de Spelen.

Wüst is niet bang dat ze zonder het juiste wedstrijdritme aan de start van het OKT zal verschijnen. "Er is deze zomer niets gebeurd waardoor ik zou moeten twijfelen over komende winter."

NUsport magazine staat deze maand in het teken van de start van het schaatsseizoen. In de schaatsspecial staat een uitgebreid interview met Wüst waarin ze onder meer over haar nieuwe liefde spreekt.

Lees meer over:
Tip de redactie