Löw verlengt contract als bondscoach van Duitsland

Joachim Löw heeft vrijdag zijn contract als bondscoach van Duitsland met twee jaar verlengd tot medio 2016. De 53-jarige keuzeheer nam na het WK 2006 de taken over van Jürgen Klinsmann, die hij daarvoor assisteerde.

Onder leiding van Löw verloor Duitsland de EK-finale van 2008, eindigde het als derde op het WK 2010 en strandde het in de halve finales van het EK 2012. Afgelopen week kwalificeerde 'die Mannschaft' zich voor het WK 2014 in Brazilië.

"Sinds het WK 2006 hebben we altijd de halve finales gehaald op een eindtoernooi. Bovendien plaatsten we ons soeverein voor het WK 2014", aldus voorzitter Wolfgang Niersbach op de website van de Duitse voetbalbond.

"Bovendien staat Löw voor een dynamische, offensieve en begeesterende speelwijze. We hebben een groot vertrouwen in zijn team. Vandaar deze contractverlenging."

Löw, die komende maand in het oefenduel met Italië voor de honderdste keer als bondscoach fungeert, waarschuwt de concurrentie dat het Duitse elftal nog niet aan zijn plafond zit.

"We hebben nog grote doelen, die we gezamenlijk willen bereiken. De DFB biedt ons een uitstekende werkomgeving."

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie