Wotherspoon plaatst zich niet voor World Cups over 500 meter

Jeremy Wotherspoon is er donderdag tijdens de Canadese trials in Calgary niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de eerste wereldbekerwedstrijden over 500 meter.

De bijna 37-jarige Canadees, die zijn eerste officiële wedstrijd reed sinds hij zijn comeback aankondigde, werd in het totaalklassement over twee 500 meters elfde. De top vijf plaatste zich voor de eerste World Cups.

Tijdens de eerste 500 meter klokte Wotherspoon met 35,69 de veertiende tijd, ruim een seconde trager dan de winnende tijd van Jamie Gregg (34,66).

Wotherspoon verbeterde zich tijdens de tweede omloop (tiende plaats in 35,43), maar zijn optreden was niet voldoende om het internationale circuit in te gaan.

"Ik had graag die wedstrijden gereden, maar dat is niet mijn belangrijkste doel. Ik heb nog steeds een paar maanden voor de olympische kwalificatiewedstrijden. Ik heb nog veel tijd om te groeien", zei de routinier na afloop.

Droom

Vorige maand liet de Canadese wereldrecordhouder op de 500 meter (34,03) aan NUsport weten dat het zijn droom is om als kanshebber mee te doen aan de Winterspelen van Sotsji.

"Ik wil niet naar Sotsji om het Canadese tenue te dragen en iedereen weer eens te ontmoeten. Ik wil daar zijn als een uitdager."

Vanaf 29 december vinden in Calgary de olympische selectiewedstrijden plaats.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie