Team Trek volgend jaar zonder Vuelta-winnaar Horner

Chris Horner, die dit jaar op 41-jarige leeftijd de Ronde van Spanje won, zal niet overstappen naar het Amerikaanse Team Trek Factory. 

Dat liet hij donderdagavond via zijn Twitteraccount weten. ''Ik ga in 2014 ergens anders heen'', meldde Horner, zonder verdere informatie.

Horner reed de afgelopen jaren voor RadioShack-Leopard, dat in 2014 verder gaat als Trek. Diverse coureurs en leden van de technische staf blijven behouden voor het team. 

De Amerikaan was bij RadioShack-Leopard in het bezit van een aflopend contract, dat dus niet wordt verlengd. "Ik ben wel verrast. Je zou verwachten dat we al een akkoord zouden hebben gesloten na de Vuelta-zege", vertelde Horners zaakwaarnemer Michael Rutherford begin deze maand.

Door Trek zijn onder anderen al de Luxemburgse broers Andy en Frank Schleck, de Zwitser Fabian Cancellara en de Nederlandse broers Danny en Boy van Poppel aangetrokken.

Horner deed eerder deze maand zijn beklag over het gebrek aan erkenning voor zijn eindzege in de Vuelta. Ook toonde hij zijn onbegrip voor het feit dat hij nog geen nieuw contract had voor 2014.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie