Ruijgh vertrekt naar nieuwe Belgische wielerformatie

Wielrenner Rob Ruijgh zet zijn loopbaan voort bij de nieuw te formeren Belgische ploeg Vastgoedservice. Dat meldden verschillende Belgische media donderdag. 

Profvoetballer Timmy Simons (ex-PSV) is één van de mensen achter die formatie die de continentale status heeft aangevraagd. Dat is twee niveaus onder de World Tour. Simons heeft vijftig procent van de aandelen gekocht.

Ruijgh, die zijn huidige ploeg Vacansoleil-DCM na dit jaar ziet stoppen, wordt bij Vastgoedservice één van de kopmannen. Daarnaast zal ook onder anderen de Belg Kevin Hulsmans er rijden. Ex-wielerprof Johan Verstrepen wordt ploegleider.

Vastgoedservice legde ook al de Belgische veldrijders Rob Peeters en Joeri en Jens Adams vast. Volgens Simons is er budget voor ongeveer vijftien coureurs.

''Door de crisis zijn er veel renners vrij. Daarom vonden we het een mooie kans om een nieuwe weg- en veldritploeg te beginnen'', verklaarde de middenvelder van Club Brugge tegen de Belgische zender VTM. ''Ik verwacht veel van deze renners. Ze hebben de kwaliteiten om een goed seizoen te draaien, en daar gaan we dus ook voor.''

World Tour

"Het is nog niet duidelijk waar ik volgend jaar rijd", zei Ruijgh woensdag nog tegen NUsport. Hij zal komend seizoen dus niet actief zijn in de World Tour. 

"Dat vind ik ook te begrijpen na het afgelopen seizoen dat voor mij niet goed verlopen is. Het zal dan aan mij zijn om weer te laten zien dat ik wel op het hoogste niveau thuis hoor", zei Ruijgh daarover.

Vacansoleil maakte enkele maanden geleden al bekend na dit seizoen te stoppen als hoofdsponsor. De naamgever van het eerste uur zag de ploeg vanaf de start in 2009 hard groeien en heeft in vijf jaar tijd de doelen met het sponsorschap bereikt.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie