Maradona solliciteert openlijk naar trainersfunctie Napoli

Een tikje onbeschaamd zoals hij soms is, heeft Diego Maradona donderdag openlijk gesolliciteerd naar de trainersfunctie bij zijn geliefde Napoli.

 ''Als Rafael Benitez vertrekt, zou ik hem graag willen vervangen'', liet de voormalig Argentijnse voetballer in Milaan weten.

'Pluisje' speelde bij Napoli tussen 1984 en 1991, meestal tot grote vreugde van de fans. Hij zal echter voor zijn droombaan in Zuid-Italië nog even geduld moeten hebben. De Spanjaard Benitez is bezig aan zijn eerste seizoen bij Napoli en staat met zijn nieuwe ploeg momenteel tweede in de Serie A.

Maradona (52) zei het vreemd te vinden dat hij nog geen nieuwe club heeft gevonden in het topvoetbal, na zijn avonturen als bondscoach van Argentinië en als clubcoach in Dubai.

''Overal zie je trainerswisselingen, van Spanje tot Italië en van Engeland tot Rusland. Maar er zijn mensen die angst voor mij hebben. Daarom ben ik momenteel niet werkzaam als trainer.''

Drugs

Volgens Maradona heeft hij de drugs, die hem vooral na zijn actieve loopbaan op de rand van de dood brachten, allang volledig verbannen uit zijn leven. ''Nog vier maanden en dan is het precies tien jaar dat ik niets meer gebruik.''

Maradona was in Milaan, waar hij door tientallen enthousiaste fans werd opgewacht, om een dvd bij de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport in ontvangst te nemen. Mogelijk is hij vrijdag eregast bij de topper tussen koploper AS Roma en achtervolger Napoli.

Lees meer over:
Tip de redactie