AMERSFOORT - De tennissers Martin Verkerk en de ChileenFernando Gonzalez spelen zondag de finale van het Dutch Open. DeAlphenaar, in Amersfoort als vierde geplaatst, was in de halveeindstrijd te sterk voor de Chileen Nicolas Massu: 6-3 6-7 6-3.Gonzalez, de nummer twee van de plaatsingslijst, versloeg Dennisvan Scheppingen met 7-6 6-4.

Verkerk speelde in het toernooi louter driesetters. Na VanGemerden, Garcia en Sanchez had ook Massu geen antwoord op dedadendrang van de Nederlander. Op 4-3 pakte Verkerk de beslissendebreak om de eerste set binnen te halen. Hij liet de Chileen met eenkeiharde cross geslagen backhand kansloos. In de tweede setbehielden beide spelers hun opslag. Massu won echter de tiebreakmet 7-4.

Wraak

In de derde set liet Verkerk zich niet meer verrassen (6-3) ennam daarmee sportieve wraak op de nederlaag die zijn vriend Sluitereerder dit toernooi leed tegen Massu.

Van Scheppingen kon later op de dag niet zorgen voor eenNederlandse finale. Op 5-5 in de eerste set brak de Nederlander deChileen Gonzalez. Hij kwam daardoor op 6-5 en kon serveren voor deeerste setwinst.

Daarna volgde een vreemde game met setpunt,breakpunt en een tijdelijke onderbreking wegens een enkelblessurevan Gonzalez. De Chileen won uiteindelijk de game en ook dedaaropvolgende tiebreak met 7-5. In de tweede set was Gonzalez opde beslissende momenten net iets sterker: 6-4.