Toekomst De Graafschap onzeker door financiële malaise

De Graafschap verkeert financieel gezien in zwaar weer. De Jupiler League-club uit Doetinchem stevent dit seizoen af op een tekort van een kleine miljoen euro. 

Dat liet voorzitter Henk Zweers donderdag aan De Gelderlander weten. "We hebben twee miljoen euro minder inkomsten dan de laatste keer dat we in de eerste divisie speelden", doelt Zweers op het seizoen 2009/2010. 

"Als er niets gebeurt en de Achterhoek niet gezamenlijk achter De Graafschap gaat staan, is het de vraag hoe lang dit nog verder kan. Het voortbestaan van de club is in gevaar."

Het negatief vermogen van de club bedraagt momenteel 2,3 miljoen euro. Met een aandelenplan hoopt de clubleiding de financiële zorgen voor een groot deel weg te werken. "We hebben signalen dat mensen aandelen willen kopen", bevestigt de voorzitter van de 'Superboeren'. "Gaat de uitgifte van aandelen niet door, dan hebben we echt een probleem."

"We hebben al zwaar gesaneerd, maar vooral de sponsoring is teruggelopen en het aantal seizoenkaarthouders ook", aldus Zweers.

De Graafschap staat momenteel op de zesde plaats in de Jupiler League. De Doetinchemmers hebben na twaalf wedstrijden negentien punten verzameld.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie