Haase naar kwartfinales Wenen, Sijsling onderuit

Robin Haase heeft donderdag de kwartfinales bereikt van het ATP-toernooi in Wenen.

De nummer 63 van de wereld rekende in de tweede ronde in drie sets af met de als zevende geplaatste Vasek Pospisil: 7-6 (3), 6-7 (5) en 6-2. De Canadees staat veertigste op de wereldranglijst.

Haase kreeg in de tweede set al kansen om de wedstrijd te beslissen. Bij een 6-5 voorsprong wist hij een matchpoint niet te benutten. In het derde bedrijf maakte Haase het alsnog overtuigend af.

Haase stuit vrijdag op Fabio Fognini. De als derde geplaatste Italiaan bereikte de kwartfinale door een overwinning op Lukasz Kubot uit Polen: 7-5 en 6-2.

In het dubbelspel had Haase enkele uren later minder succes. Met Jesse Huta Galung sneuvelde hij in de kwartfinales tegen Julian Knowle en Daniel Nestor. Dat als derde geplaatste Oostenrijks/Canadees koppel was in twee sets te sterk: 6-3 en 6-3.

Sijsling

Igor Sijsling slaagde er donderdag niet in de kwartfinales te bereiken van het ATP-toernooi van Stockholm. De nummer 67 van de wereld verloor in twee sets van de als vijfde geplaatste Ernests Gulbis: 6-4 en 7-6 (3). 

De Let had aan één break voldoende om de eerste set binnen te slepen. In de tweede set sloeg hij in de derde game toe op de service van Sijsling, maar de Nederlander brak op love terug naar 4-4.

In de tiebreak trok Gulbis met 7-3 alsnog de set en daarmee de partij naar zich toe. Sijsling had maandag in de eerste ronde met 6-4 en 6-2 afgerekend met de Duitser Tobias Kamke.

Rojer

Dubbelspeler Jean-Julien Rojer had in de Zweedse hoofdstad meer succes. De Antilliaan plaatste zich met zijn Pakistaanse partner Aisam-Ul-Haq Qureshi voor de halve finales. 

Het als eerste gerangschikte koppel was na een uurtje klaar met Johan Brunström uit Zweden en de Fin Jarkko Nieminen: 6-3 en 6-4.

Lees meer over:
Tip de redactie