Froome vreest mogelijke 'kasseienrit' in Tour de France

Chris Froome vreest nu al het vooruitzicht van een Tour de France-etappe die deels over kasseien voert. Tourbaas Christian Prudhomme verkende de afgelopen weken verschillende kasseienzones in Noord-Frankrijk.

"Ik hoorde de geruchten, dat heeft de alarmbellen wel doen rinkelen", erkent Froome in gesprek met Procycling. "De kasseien zelf baren me niet echt zorgen, ik heb Parijs-Roubaix ooit gereden."

"Met types als Fabian Cancellara kan ik niet mee, maar er is geen reden waarom ik Alberto Contador, Nairo Quintana, Joaquim Rodriguez en Vincenzo Nibali niet zou kunnen volgen. Ik maak me zorgen over de dingen die kunnen gebeuren: valpartijen en materiaalproblemen. Niemand wil op die manier de Tour verliezen."

Woensdag, wanneer het Tour de France-parcours wordt bekendgemaakt, is duidelijk of er een kasseienetappe komt. Froome, dit jaar overtuigend winnaar van de Ronde van Frankrijk, heeft verder nog wel een verzoek voor Prudhomme.

"Ik hoop op lange, vlakke tijdritten. Dat is in mijn voordeel, dan kan ik minuten pakken op pure klimmers als Rodriguez."

De 28-jarige Froome heeft nu al een idee wie in de Tour van 2014 zijn grootste concurrenten zijn. "Nibali doet mee, hij wordt een grote rivaal. Verder zijn het dezelfde jongens als dit jaar. Contador heeft wat te bewijzen, Alejandro Valverde zal revanche willen, Quintana is een groot talent en Rodriguez staat er altijd. Ik zal weer keihard moeten werken, zoveel is zeker."

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie