Theo Janssen richt zich op de voorbereiding van het nieuwe seizoen. De 32-jarige middenvelder, die ruim een week geleden de voorste kruisband van zijn rechterknie afscheurde, zegt woensdag nogmaals dat hij zijn loopbaan per se wil voortzetten.

"Ik twijfelde of ik door zou gaan na dit seizoen, maar die twijfels zijn nu volkomen weg. Eén ding staat vast: ik wil weer spelen volgend jaar", zegt Janssen in gesprek met Vitesse TV.

De middenvelder is zes tot negen maanden uit de roulatie. "Ik kan nu wel zeggen dat ik aan het einde van dit seizoen mijn rentree wil maken, maar dat is heel veel risico voor heel weinig. Dat ben ik niet van plan, ik richt me op de voorbereiding."

Twee dagen na zijn operatie was Janssen al weer te vinden op de club. "Ik train nu dagelijks een half uurtje tot drie kwartier met onze fysiotherapeut. Alles heb ik ervoor over om zo snel mogelijk terug te keren."

"Hopelijk kan ik snel meer", vervolgt de routinier. "Langzaam breiden we de oefeningen uit, met onder meer krachttraining. Ook ga ik binnenkort met de fiets naar de club, dat is heen en terug drie kwartier."