AMERSFOORT - Martin Verkerk en Dennis van Scheppingen hebben vrijdag de halve finales gehaald van het tennistoernooi van Amersfoort. Verkerk, als vierde geplaatst, won van de Spanjaard David Sanchez in drie sets: 1-6 7-6 6-4. Zaterdag staat Verkerk in de halve finales tegenover de Chileense titelverdediger Nicolas Massu, de nummer één van de plaatsingslijst. Hij won met 6-2 6-3 van de Duitser Behrend.

Van Scheppingen verraste vrijdag de nummer zeven van de lijst, de Spanjaard Alberto Martin. Van Scheppingen had slechts twee sets nodig: 6-4 6-2. Hij komt in de halve eindstrijd eveneens een Chileen tegen, de als tweede geplaatste Fernando Gonzalez. Hij versloeg de Rus Andreev met 6-3 7-5.

Verrassing

Van Scheppingen is de verrassing van het toernooi. "Gisteren speelde ik al ongelooflijk, maar vandaag weer", jubelde hij vrijdag. Tegen Martin liet hij harde, vlakke slagen zien waarop de Spanjaard geen antwoord had. Vrij soepel ging hij door naar de laatste vier.

Voor Verkerk ging het minder gladjes. "Het gaat helemaal niet makkelijk. Ik ben mentaal sterk, maar ik moet hard knokken in de partij. Bovendien erger ik me snel, onder meer aan rinkelende mobiele telefoons. Desondanks heb ik vertrouwen, want ik heb nu drie keer in drie sets gewonnen. Tegen Massu heb ik niets te verliezen, hij heeft alles te verliezen."