WK-organisator Brazilië verslaat Zambia in oefenduel

Brazilië heeft 240 dagen voor het WK een oefenwedstrijd van Zambia gewonnen. In het National Stadium van Peking werd het 2-0 voor de Zuid-Amerikanen.

De organisator van de mondiale eindronde had in de eerste helft, met sterspeler Neymar in de basis, moeite om het de winnaar van de Afrika Cup in 2012 moeilijk te maken.

Pas na bijna een uur spelen brak Chelsea-middenvelder Oscar de ban. Zeven minuten later verdubbelde verdediger Dedé, die in eigen land voor Cruzeiro speelt ,de marge. Bij Zambia werd FC Utrecht-spits Jacob Mulenga in blessuretijd gewisseld.

Het was voor bondscoach Luis Felipe Scolari van Brazilië de vierde oefenzege op rij na de winstpartijen tegen Australië (6-0), Portugal (3-1) en Zuid-Korea (2-0). Na de overtuigende eindzege op de Confederations Cup werd alleen van Zwitserland verloren.

Brazilië gaat op 6 december als groepshoofd in de kokers bij de WK-loting in Costa do Sauipe. De ploeg kan dinsdag rustig afwachten welke Europese landen zich nog plaatsen en een plek in 'pot 1' afdwingen.

Zuid-Korea en Japan

De Zuid-Koreanen, die zaterdag verloren van Brazilië, namen dinsdag revanche door thuis met 3-1 te winnen van Mali. De Aziaten zijn ook al zeker van deelname aan het WK.

Dat geldt ook voor Japan, maar dat land liep bijna acht maanden voor de openingswedstrijd tegen een zeperd aan in Wit-Rusland. De thuisploeg was bij een oefenduel in Minsk met 1-0 te sterk. Vitesse-spits Mike Havenaar mocht als invaller vijf minuten meedoen bij Japan.

Lees meer over:
Tip de redactie