Veldrijdster Van Paassen mist eerste maanden seizoen

Sanne van Paassen kan de eerste maanden van dit veldritseizoen niet in actie komen. De veldrijdster van Rabobank-Liv/Giant kan momenteel niet pijnvrij fietsen en moet waarschijnlijk een operatie ondergaan.

''Ik heb bij het fietsen last van mijn twee benen, met name het linkerbeen is zeer pijnlijk als ik echt moet aanzetten'', aldus Van Paasen.

''Eigenlijk hebben de artsen twee problemen vastgesteld: ik heb een knik in de liesslagader en cystes op beide knieën. Wat de pijn veroorzaakt, is nog niet zeker. Als een operatie noodzakelijk is, zal ik niet twijfelen om onder het mes te gaan, maar ik wil wel zeker weten of dan ook de klachten verdwenen zijn.''

De Brabantse hoopt dit seizoen nog wel in actie te kunnen. ''Mijn droomscenario is om het WK in Hoogerheide op 2 februari nog te kunnen rijden.''

Van Paassen won de wereldbeker in 2011 en eindigde begin dit jaar als tweede in het eindklassement. Rabobank-Liv/Giant besloot onlangs haar contract niet te verlengen en ze zal na het veldritseizoen op zoek moeten naar een nieuwe ploeg.

NUwerk

Tip de redactie