Intxausti winnaar Ronde van Peking

Beñat Intxausti heeft de Ronde van Peking, de laatste World Tour-koers van dit wielerseizoen, op zijn naam geschreven.

De leiderstrui van de 27-jarige Spanjaard kwam in de vlakke slotrit die eindigde nabij het Vogelnest-stadion geen moment in gevaar.

De slotrit werd gewonnen door Luka Mezgec. De 25-jarige Sloveen van Argos-Shimano klopte Nacer Bouhanni in de massasprint. Belkin-renner Moreno Hofland finishte knap als derde, voor Matti Breschel. 

Juan Antonio Flecha reed dinsdag zijn laatste koers als prof en dat liet de Spanjaard van Vacansoleil-DCM niet rimpelloos passeren. Samen met onder anderen Olivier Kaisen reed hij kilometers voor het peloton uit, maar hij werd tijdens de laatste van enkele lokale rondes gegrepen door het peloton.

Intxausti bleef Daniel Martin en David Lopez voor in het klassement. Robert Gesink sluit de Ronde van Peking af op de achtste plek.

Rodriguez

Het World Tour-klassement van 2013 is gewonnen door Joaquim Rodriguez. De Spanjaard kwam niet in actie in Peking.

Bauke Mollema finishte op plek zeventien. De Belkin-renner is de beste Nederlander in het eindklassement. Pieter Weening sluit het jaar af als 25e, terwijl Robert Gesink door zijn optreden in de Ronde van Beijing drie plaatsen steeg naar de 35e plek.

Mezgec zorgt voor waardige afsluiting seizoen Argos​

Tip de redactie