Koploper FC Dordrecht heeft in de Jupiler League een verdiende nederlaag geleden. In de Grolsch Veste was Jong FC Twente met 2-0 te sterk.

Youness Mokhtar, die begin dit seizoen PEC Zwolle verruilde voor FC Twente, zette zijn ploeg op het goede spoor. Met een bekeken boogbal zette hij zijn ploeg na twintig minuten spelen op voorsprong.

Ook na rust was Jong FC Twente de beste ploeg. Na goed voorbereidend werk van Mokhtar was het Felitciano Zschusschen die de Tukkers in veilige haven schoot. 

Door de overwinning klimmen de beloften van Twente naar de zestiende plaats in de Jupiler League met dertien punten uit twaalf duels. FC Dordrecht blijft voorlopig koploper met 23 punten uit evenzoveel wedstrijden, maar Sparta krijgt de kans om de koppositie over te nemen. Daarvoor moeten de Rotterdammers het inhaalduel met Achilles'29 winnen.

Twente verwacht overigens dat Dico Koppers dinsdag in Enschede al zijn rentree maakt op het trainingsveld. De verdediger haakte vorige week af bij Jong Oranje met een knieblessure. Onderzoek heeft maandag uitgewezen dat het geen ernstige kwetsuur is.

Evenals Jong FC Twente kreeg ook Jong PSV maandag aansluiting bij de middenmoot van de eerste divisie. De Eindhovenaren stuurden FC Volendam met lege handen terug naar de Dijk: 3-0. Luciano Narsingh scoorde tweemaal en klopte met zijn spel opnieuw op de deur van de hoofdmacht. Peter van Ooijen had vlak voor tijd ook nog succes.

Jong Ajax

Jong Ajax verpestte het goede humeur van trainer Alfons Groenendijk door thuis te verliezen van Fortuna Sittard: 0-3. De vroege openingstreffer was van Abdelaziz Khalouta. Danzell Gravenberch maakte de klus van de Amsterdammers, onder wie Lasse Schöne, Thulani Serero en Danny Hoesen, onoverkomelijk zwaar.

Hij werd na een klein half uur uit het veld gestuurd door te hard inkomen ver van het eigen doel. Pas in de slotfase profiteerden Bob Vankan en Lars Gulpen van het personele overwicht.

MVV maakte een forse sprong voorwaarts door drie punten op te halen bij FC Den Bosch. Gianluca Maria zette de Maastrichtenaren op het goede spoor. Zijn vervanger Mark Veldmate bepaalde in de laatste minuut de eindstand op 0-2.