Jong Oranje heeft maandagavond in Deventer een vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong Oostenrijk met 3-0 verloren.

De ploeg van bondscoach Albert Stuivenberg trad aan met onder meer Adam Maher, Tonny Vilhena, Luc Castaignos en Jean Paul Boëtius en had ook meer balbezit. Maar de Oostenrijkers waren op counter steeds het meest gevaarlijk.

Het absolute hoogtepunt van de wedstrijd kwam na 23 minuten van Robert Zulj. De middenvelder van SV Reid schoot vanaf de middenlijn over doelman Warner Hahn heen de 1-0 binnen. (Bekijk de beelden)

Ook de 2-0 viel nog voor rust. Michael Gregoritsch leek vanuit buitenspelpositie te vertrekken, maar mocht door waarna hij oog in oog met Hahn beheerst afrondde.

De voorsprong van de Oostenrijkers had halverwege zelfs nog groter kunnen zijn, maar Peter Tschernegg raakte de paal. Aan de andere kant zag Boëtius zijn treffer wel worden afgekeurd wegens buitenspel en schoot Luc Castaignos voorlangs.

Na rust wisselde Stuivenberg veelvuldig. Feyenoorder Sven van Beek, Lucas Bijker van SC Cambuur en Ajax-doelman Mickey van der Hart maakten hun debuut in Jong Oranje. Het spel van Nederland werd er echter niet veel beter op, de beste kansen waren opnieuw voor Oostenrijk.

Van der Hart redde goed op een schot van ongeveer twintig meter van Peter Tschernegg en een inzet van Patrick Farkas werd door de doelman tot corner verwerkt. Zeven minuten voor tijd kopte Gregoritsch alsnog de 3-0 eindstand op het scorebord.

EK 2015

Ondanks het verlies deed de ploeg Stuivenberg wel goede zaken in de strijd om kwalificatie voor het EK 2015 in Tsjechië. Concurrent Jong Schotland leed in de groep van Oranje een 2-1 nederlaag tegen Jong Georgië. Afgelopen donderdag was Oranje nog met 6-0 te sterk voor de Georgiërs.

Jong Oranje gaat in groep 3 aan de leiding met negen punten uit drie wedstrijden. Slowakije won met 3-0 van Jong Luxemburg en heeft hetzelfde aantal punten, maar had daar vier duels voor nodig.