Van Persie ziet duel met Turkije als een prachtige test

​Het Nederlands elftal vertrekt maandag naar Turkije voor de laatste WK-kwalificatiewedstrijd. Aanvoerder Robin van Persie ziet het duel van dinsdag in Istanbul als een goed meetmoment voor Oranje.

"Het wordt een heel andere wedstrijd dan vrijdag tegen Hongarije", blikt Van Persie vooruit op de wedstrijd die Turkije normaal gesproken moet winnen om nog kans te maken op het WK.

"Ik zie het als een prachtige test. Zo'n test krijgen we niet meer in de aanloop naar het WK. En het WK is het grote doel, daar wil ik beslissend zijn."

Nederland is in tegenstelling tot Turkije al zeker van deelname aan het toernooi. Vrijdag won Oranje met liefst 8-1 van Hongarije.

Strootman

Ook Kevin Strootman ziet het duel in Turkije vooral als een test. "Dit is hun laatste kans. Wij zijn al geplaatst, maar aan Turkse kant staat er behoorlijk wat druk op. Daar moeten we ons tegen wapenen."

De middenvelder van AS Roma denkt dat het er behoorlijk fanatiek aan toe zal gaan, ook op de tribunes. "Ik heb één keer eerder in Turkije gespeeld, 2-1 gewonnen met PSV bij Trabzonspor. Het wordt weer een heet avondje. Chaos."

"Of ik dat nu ook een beetje ken vanuit Italië? Nou, zo erg heb ik het daar nog niet meegemaakt."

Veertien landen zeker van deelname aan WK

'Duel met Oranje een van belangrijkste in historie'

Tip de redactie