Guus Hiddink zou in beeld zijn om de nieuwe bondscoach van Australië te worden, maar de 66-jarige Achterhoeker spreekt die verhalen tegen.

De oefenmeester weet van niets, zo meldt de NOS. Bondsdirecteur David Gallop bevestigde eerder nog aan FOX Sports dat hij een gesprek heeft gevoerd met Hiddink. ''We voeren wel vaker gesprekken met Hiddink. Meer valt er op dit moment niet over te zeggen'', liet Gallop weten.

Hiddink zou de opvolger moeten worden van de zaterdag ontslagen Holger Osieck. De Australische voetbalbond FFA, waar de Nederlander Han Berger technisch directeur is, zou echter opteren voor een bondscoach uit eigen land.

Osieck werd vrijdagavond ontslagen na de zware nederlaag in een oefeninterland tegen Frankrijk (0-6). Vorige maand verloor Australië met dezelfde cijfers ook al van Brazilië. Onder leiding van de Duitse coach plaatste de 'Socceroos' zich wel voor het eindtoernooi om de wereldtitel volgend jaar in Brazilië.

Hiddink was tussen 2005 en 2006 al de keuzeheer van Australië. Hij behaalde met de 'Socceroos' de achtste finales op het WK in 2006, waarin de latere wereldkampioen Italië te sterk was.

Australië zal ook in 2014 weer aanwezig zijn op het WK. De Australische bond wil niet te lang wachten met het aanstellen van een nieuwe bondscoach. Voor de interlandperiode van november moet er duidelijkheid zijn. Voorlopig neemt assistent Aurelio Vidmar de taken waar.

Hiddink was voor het laatst werkzaam bij Anzhi, maar in juli stapte hij bij de Russische club op.