Gareth Bale lijdt aan een hernia. De vleugelspeler van Real Madrid staat mogelijk lang aan de kant.

Volgens Marca moet Bale mogelijk een operatie ondergaan. De man die afgelopen zomer voor honderd miljoen euro overkwam van Tottenham Hotspur zou nu nog zonder pijn kunnen spelen, maar gaat na 'El Clasico' alsnog onder het mes.

De wedstrijd tussen Real Madrid en FC Barcelona is over twee weken.

De blessure van Bale zou lijken op een eerdere kwetsuur van Gonzalo Higuain. De voormalige aanvaller van Real stond in het seizoen 2010-2011 vier maanden langs de kant.

Real Madrid heeft middels een officieel communiqué afstand gedaan van de berichtgeving in de krant. In het communiqué staat de Bale geen hernia heeft, maar kampt met een chronisch uitgestoken groeischijf in zijn dijbeen en dat het de speler er niet van belet om zijn werk normaal te kunnen doen.

Bale kampt sinds zijn komst naar Real eind augustus al met diverse blessures. Hij miste onder andere het Champions League-duel met FC Kopenhagen en is niet inzetbaar voor Wales in de WK-kwalificatiewedstrijden door een dijbeenblessure.

Sinds zijn overgang van Tottenham Hotspur naar Real Madrid deze zomer speelde de duurste speler ter wereld nog geen enkel volledig duel.