De UEFA overweegt om op lange termijn de vriendschappelijke interlands af te schaffen. Daarvoor in de plaats moet een Nations League komen, waarin landen in verschillende divisies zijn ingedeeld met de mogelijkheid om te promoveren en degraderen.

Verschillende leden uit de top van de Europese voetbalbond bevestigen vrijdag een bericht dat donderdag in The Guardian stond. Het uitvoerend comité van de UEFA heeft afgelopen maand gefilosofeerd over plannen voor de hervorming van het interlandvoetbal vanaf 2018.

"Niemand hoeft zich te kwalificeren voor dit toernooi, iedereen begint vanaf nul", legt Yngve Hallen, de voorzitter van de Noorse voetbalbond, uit aan Sky Sports. "Het is belangrijk dat iedereen de opzet snapt, dat moeten we allemaal nog uitwerken."

Bestuurder Karl-Erik Nilsson liet namens de Zweedse voetbalbond weten dat aan de kwalificatieduels in elk geval niet zal worden getornd.

"Die staan op één. De nieuwe competitievorm mag op geen enkele manier een rol spelen bij het verdelen van tickets voor eindrondes."

The Guardian maakte alvast een mogelijke indeling voor de Nations League. In de hoogste divisie zou er plaats zijn voor Spanje, Duitsland, Nederland, Italië, Engeland en Portugal.