Het beachvolleybalduo Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen is vroegtijdig uitgeschakeld in het Grand Slam-toernooi van São Paulo in Brazilië.

De Nederlandse wereldkampioenen kwamen niet door de groepsfase. Ze verloren donderdag hun derde groepswedstrijd van het Italiaanse koppel Paolo Nicolai en Daniele Lupo.

Na drie sets moesten Brouwer en Meeuwsen zich gewonnen geven: 21-18, 15-21 en 18-20.

Jon Stiekema en Christiaan Varenhorst bereikten wel de knock-outfase door hun derde groepsduel overtuigend te winnen van de Canadezen Maverick Hatch en Christian Redmann.

Het Nederlandse koppel verloor in de eerste knockoutronde echter nipt van de Amerikanen Nicholas Lucena en Ryan Doherty: 17-21 21-23.

Door de uitschakeling van Stiekema en Varenhorst zijn er geen Nederlandse mannen meer actief in het toernooi in Brazilië.

Dames

Ook bij de dames werden alle Nederlandse duo's naar huis gestuurd. Madelein Meppelink en Sophie van Gestel waren in de tweede knockoutronde niet opgewassen tegen Maria Antonelli en Agatha Bednarczuk. Het werd na veertig minuten spelen 21-16 21-18 voor de Braziliaanse vrouwen.

Eerder op de dag werden ook de koppels Jantine van der Vlist/Rimke Braakman en Sanne Keizer/Marleen van Iersel uitgeschakeld. Zij sneuvelden al in de eerste knockoutronde.

Van der Vlist en Braakman verloren na drie sets van de Slowaakse vrouwen Natalia Dubovcova en Dominika Nestarcova: 21-12 18-21 10-15. Keizer en Van Iersel gingen na eveneens drie sets onderuit tegen de Duitse vrouwen Karla Borger en Britta Büthe: 21-17 12-21 13-15.