Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zich donderdag bij het Grand Slam-toernooi van Sao Paulo gerevancheerd voor het tegenvallende begin.

De Nederlandse wereldkampioenen beachvolleybal wonnen hun tweede groepswedstrijd wel. De Italianen Andrea Tomatis en Alex Ranghieri vormden geen al te groot obstakel. Na 37 minuten stond er 21-14 en 21-19 op het scorebord.

Jon Stiekema en Christiaan Varenhorst, die woensdag juist startten met een knappe zege, konden die meevaller geen vervolg geven tegen Alison Cerutti en Emanuel Rego, als zevende geplaatst. De Brazilianen wonnen in twee sets: 21-18 en 21-17.

Ondanks het verlies hebben Stiekema en Varenhorst, net als Brouwer en Meeuwsen, een goede kans op een plek in de knock-outfase.

Meppelink/Van Gestel

Bij de vrouwen zijn Madelein Meppelink en Sophie van Gestel al zeker van die knock-outfase. Het Nederlandse duo versloeg donderdag in de laatste poulewedstrijd ook de Spaansen Liliana Fernandez en Elsa Baquerizo (22-20, 19-21 en 15-11) waardoor ze ongeslagen poulewinnaar werden.

Meppelink en Van Gestel mogen daardoor de eerste ronde in de knock-outfase overslaan. Daarin komen Jantine van der Vlist en Rimke Braakman wel in actie. Zij rekten hun verblijf door de derde plaats in de groep te pakken ten koste van Tatjana Masjkova en Irina Tsimbalova uit Kazachstan: 21-15, 19-21 en 15-10.

Sanne Keizer en Marleen van Iersel leden na twee zeges hun eerste nederlaag. Het sterke Duitse koppel Katrin Holtwick/Ilka Semmler was hen in twee sets de baas: 21-18 en 21-11.