Sebastian Vettel denkt dat hij bij lange na niet zo dominant is als Michael Schumacher tijdens zijn hoogtijdagen. De 26-jarige coureur van Red Bull Racing kan zijn vierde wereldtitel bijna niet meer ontgaan na zeges in vier achtereenvolgende Grands Prix.

"Ik denk dat er maar één Grand Prix was waarin we echt dominant waren, in Singapore", vertelde Vettel donderdag tijdens zijn persconferentie in de aanloop naar de race in Japan van komend weekeinde.

"Dat was echt een uitzondering. We waren per rondje twee seconden sneller dan rest, maar dat lag ook aan de concurrentie. In Zuid-Korea was het verschil over de hele race gezien tussen de drie en zes seconden", vervolgde de WK-leider.

"Tijdens het tijdperk-Schumacher had je verschillen van dertig seconden. Dan kun je je nog weleens een fout permitteren. Met een marge van drie seconden is dat anders."

Schumacher veroverde liefst zeven wereldtitels en was vooral tussen 2000 en 2004 ongenaakbaar.

Kwalificaties

Volgens Vettel werkte Red Bull Racing gedurende de zomer keihard om Mercedes af te troeven tijdens de kwalificaties.

"Op zondag ging het altijd al goed, maar op zaterdag had Mercedes aanvankelijk duidelijk de overhand. Gelukkig konden we de auto verbeteren. Anderen hebben ongetwijfeld hetzelfde gedaan, maar bij ons is de progressie nog duidelijker."

Vettel is zondag al zeker van de titel als hij wint en als Fernando Alonso niet in de top acht finisht.